maanantai 29. syyskuuta 2014

vko 40

Aurinko  ilahdutti maanantai päiväämme. Liikuntatunnilla kiersimme pururataa ja yhdessä etsimme kartan avulla rasteja.Lopputunnilla vielä kerkesimme pelaamaan norsupalloa. Äidinkielen tunnilla meillä olikin yllätysvieraita. 6 luokkalaiset  antoivat kakkosluokkalaisille ohjeita kuinka toimia koulussa ja miten kohdella koulukavereita. Kuvataidetunnilla oppilaat puuhastelivat luonnosta keräämiemme puiden lehtien ja kasvien kanssa.Käsialakirjoitus tunnilla tuli läksyksi s. 15. Huomenna meille tulee uusi avustajaharjoittelija luokkaamme. Tervetuloa!

Tiistai oli jännitystä täynnä. Luokkaamme tuli uusi avustaja Ann-Mari Ripatti, joka on meidän kanssa kolmena päivänä viikossa. Lisäksi jännittävää oli esiintyä koko koululle aamunavauksessa, jossa oppilaat lauloivat ystävyyteen liittyvän laulun ja ope puhui ystävyyden taidosta. Äidinkielen ryhmätunneilla kirjoitettiin lauseita ja kuvatekstejä. Jostain syystä iso alkukirjain ja lopetusmerkit meinaavat kuitenkin unohtua, vaikka ollaan niitä tankattu jo monta viikkoa.Matematiikassa läksyksi tuli kotimökki 9. Äidinkielen toisella tunnilla jatkoimme tehtävien tekoa ja läksyksi tuli Avunpyyntö kappaleen kotinurkka tehtävät 1 ja 2. Ympäristötiedon tunnilla juteltiin puiston elämästä ja millaisia eläimiä voi puistossa kohdata. Tänään oli aika kylmä ilma, toivottavasti kaikilla on huomenna tarpeeksi vaatetta päällä.

Keskiviikkona aloitimme äidinkielessä uuden kappaleen Pelokas poliisi, joka tuli lukuläksyksi. Liikunnassa sää suosi meitä ja pääsimme toisen kerran suunnistamaan. Kartasta suunnistaminen onnistui hienosti, jokainen pari löysi rastit ja sanaksi muodostui SIPULI. Uskontotunnilla mietimme mitä omatunto on ja mitä tarkoittaa kun omatunto kolkuttaa. Ja kuuntelimme gospelvirren, joka vaikutti mukavalta vaihtelulta perusvirsien kuunteluun. Ei tullut muuta läksyä kuin lukuläksy.

Torstaina olimme ilman avustajaa, mutta luokassamme oli muutama aikuinen vierailija vain katselemassa opetusta. Äidinkielessä teimme edelliseen kappaleeseen kuuluvia tehtäviä ja läksyksi tuli kotinurkasta teht.1 ja 2. (Pelokas poliisi kappale). Ope ei päässyt päivällä kirjoittamaan wilmaan läksyjä, kun tietokoneet olivat huollossa koko päivän. Käsityötunnilla ompelimme vielä nalleille vaatteita ja teimme koruja. Matematiikassa tuli tehtäväksi kotimökki 10.

Perjantaina pääsimme vasaroimaan teknisentyön tunnilla. Nyt on nalleilla sängyt valmiina. Matematiikan tunnilla ahkeroimme kirjaa eteenpäin. Jokainen etenee omaan tahtiin kunnes pääsemme kertotauluihin.Lukutunnilla kävimme kirjastossa ja rentouduimme oman kirjan ääreen loppuajaksi. Viikko taas meni niin nopeasti. Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti