maanantai 6. lokakuuta 2014

vko 41

Syksyinen maanantai alkoi jälleen käsialakirjoituksella. Maanantain yllätys olikin ylimääräinen matematiikan tunti, koska ensiviikolla on jo koe. Matematiikasta tuli läksyksi kotimökki 11. Liikuntatunnilla kopiteltiin tennispallolla ja kokeiltiin ensimmäisen kerran pesäpallolyöntejä. Ja hienosti kaaressa lensi pallo pitkälle puoleen väliin kenttää. Tästäpä se viikko taas alkaakin.

Tiistaina äidinkielen ryhmätunneilla rakensimme kolmen sanan lauseita. Kaikenkaikkiaan seitsemästä eri lauseesta, kun sanat eroteltiin, saimme yhteensä 41 erilaista lausetta. Yhteisellä äidinkielen tunnilla luimme Komeron vangista. Kotitehtäväksi tuli tehtävävihkosta s. 43 omanurkka sivu kokonaan. Matematiikassa kertasimme opittua ensiviikon tiistain matematiikan kokeeseen. Kotiin tuli kotimökki 12.

Keskiviikko lähti käyntiin äidinkielen tunnilla, jolloin luimme yhdessä Komeron vanki kappaleen ja teimme tehtäviä. Kotiin tuli s.46 kotinurkkatehtävät 1 ja 2. Liikunnassa jälleen kopiteltiin tennispalloilla ja harjoiteltiin räpylän käyttöä ja WAAAAUUUU! Sehän onnistui hienosti! Myös pesäpallomailalla jokainen pääsi lyömään ja juoksemaan pesältä toiselle. Kylmä sää hieman haittasi, kun odoteltiin lyöntivuoroa. Mutta x i hypyt lämmittivät kylmimpiä hetkiä. Uskontotunnilla puhuimme kilpailusta ja mitä itsensä voittaminen tarkoittaa. Meistä jokaisesta löytyy taito/taitoja jossa olemme erityisen hyviä. Piirsimme vihkoon sarjakuvan itsestä ja puhekuplaan jokainen kirjoitti missä kokee olevansa erityisen hyvä. Päivän päätteeksi oli musiikkitunti.

Torstaina matematiiikasta tuli melkein jokaiselle kotitehtävä kirjasta, joka merkattiin kirjaan, mutta ei kaikille.  Äidinkielestä tuli lukuläksyksi tarinamoniste. Ympäristötunnilla tutustuttiin muurahaisten maailmaan. Käsitöissä muovailimme savesta kuppeja, lautasia ja lusikoita nallelle. Päivän päätteeksi oli jälleen musiikkia.

Perjantaina käsityötunnilla vielä öljysimme sänkyjä pellavaöljyllä, jotta petsi paremmin imeytyisi puuhun. Lisäksi nallet saivat uusia koruja, vaatteita ja aloitimme jo peitonkin teon. Pidimme äidinkielen luetun ymmärtämiskokeen, johon liittyi satu, joka oli jo entuudestaan lukuläksynä. Pidämme siis maanantaina vasta matematiikan tunnin, koska tiistaina on koe. Lukutunnilla jatkettiin lukudiplomikirjojen lukua ja käytiinpä myös kirjastossa joidenkin kanssa. Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti