maanantai 22. syyskuuta 2014

vko 39

Maanantai oli täynnä jännitystä, koska koulussa oli koulukuvauspäivä. Tukat olivat ojennuksessa ja parhaimmat vaatteet päällä. Haluttiin näyttää hyvältä. Kerkesimme kuitenkin jotain oppiakin. Äidinkielessä luimme Unelman tähtihaastattelusta s. 34 ja aloitimme tehtävihkosta tehtäviäkin. Tärkein oppi oli se, että millaisella kirjaimella alkaa lause ja mihin se voi loppua....saas nähdä muistetaanko huomennakin. Tehtävävihkosta tuli kotinurkka s. 30 tehtäväksi ilman tähtitehtävää. Ja Marjan antama tehtävä oli  käsialavihkosta s. 14 ja teht. 1 ja 2. Aika paljon aherrusta täksi päiväksi.

Kylmä tiistai yllätti ja taisipa luntakin sataa. Nyt on tärkeää pukeutua oikein! Ei haittaa vaikka olisi liikaakin vaatetta, koska aina on helpompi vähentää vaatetusta. Päivä oli jostain syystä melko levoton. Tutkimme keräämiämme puiden ja kasvien lehtiä yllin tunnilla ja teimme aiheeseen liittyviä tehtäviä tehtäväkirjasta.Matematiikassa kotiläksyksi tuli kotimökki 7. Äidinkielessä mentiin vauhdilla eteenpäin ja luimme ryhmissä lukukirjasta seuraavan kappaleen. Ryhmätyö ei sujunut ihan kuin strömsöössä, joten tehtäväkirjasta tulikin paljon läksyä. Ryhmätunnilla kertasimme maanantaina opittuja asioita ja kirjoitimme tarinaa mielikuvitussankarista.

Keskiviikkopäivää lämmitti mahtava ryhmähenki. Kylläpä oli mukava päivä ja kaikki on sujunut enemmän kuin hienosti. Äidinkielen tunnilla kerrattiin eilinen lukukappale. Otettiinpa ipadilla videokin päivän aloitusleikistä. Liikuntatunnilla oli hyisevän kylmää, mutta suunnitusrasteilla juoksu lämmitti jokaisen hengästyksiin saakka. Ja mikä mahtavinta parisuunnistus onnistui enemmän kuin hyvin, kaikki rastit löydetty. HIENOA! Tänään ei tullut läksyä. Mahtava päivä.

Torstaina pääsimme käsityössä petsaamaan sänkyjä, mutta vain osa lapsista, koska maalaushuone on niin pieni ettei sinne sopi kuin 5 henkeä kerrallaan. Matematiikan tunnilla laskettiin yhteen ja vähennyslaskuja ja pikkuisen kurkattiin kertolaskujen puolellekkin. Kaikki odottavat jo kertolaskuja. Matematiikasta tuli tehtäväksi kotimökki 8. Äidinkielessä kokeilimme uudelleen ryhmässä lukemista eläytyen. Tänään onnistui sekin hyvin, hienoa! Lukuläksyksi tuli s. 38-39 Avunpyyntö ja tehtävävihkosta kotinurkka s. 34. Päivä meni hienosti.

Perjantaina oli odotettu 133 helmen päivä. Katsottiin Pikkuoravat 3 video ja tottakai popcornia ja musta-punaherukkamehua oli tarjolla. Käsitöissä päästiin hiomaan ja petsaamaan nallen sänkyjä. Olipa kiva päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti