maanantai 8. syyskuuta 2014

vko 37

Viikko alkoi Marjan käsialatunnilla T-kirjaimen opettelulla. Viikonloppukuulumisten jälkeen jatkettiin äidinkielen tehtävihkon tehtäviä ja kotiinkin jäi jotain tekemistä eli s.24 . Liikuntatunneilla kokeiltiin hernepussiviestiä, mutta huonoin tuloksin ja loppuaika pelattiin norsupalloa. Ketut/sudet vastaan leijonat pelissä sudet taisi voittaa.

Tiistaina puolikkaan äidinkielen ryhmissä kirjoitettiin lauseita ja opeteltiin kuulemaan onko sanassa pitkä vokaali vai ei. Loppuajan sai lukea uusia kirjoja, joita lainattiin luokkaa viime torstaina kirjastotunnilla. Aamunavauksessa rehtori muistutti meidän kuulon tärkeydestä, kuinka helposti melu voi aiheuttaa pysyviä kuulovaurioita. Kouluumme on hankittu liikennevalot, jotka mittaavat desibelejä eli äänen voimakkuutta. Kun valo on keltaisella, niin on syytä vähentää äänen voimakkuutta ja punaisella ollaan jo niillä rajoilla, jolloin kuulosuojaimet ovat paikallaan, jotta kuulomme ei vaurioituisi. Tälläiset liikennevalot on hankittu ruokailuun ja toinen valo kiertää luokissa. Jokainen siis omalta osaltaan voi vaikuttaa meidän hyvinvointiimme. Ympäristötiedon tunnilla vielä pähkäiltiin edellistä kotitehtävää, jossa piti tunnistaa luonnonmarjoja.Ylläripylläri oli toiseksi viimeinen tunti, jolloin lähdettiin 2A luokan kanssa pihalle pelailemaan yhdessä erilaisia ulkopelejä liikuntakuukauden puitteissa. Ilma oli mitä parhain ja toivon mukaan uusia kaveruuksia syntyi A luokan kanssa. Viimeinen tunti oli sama kuin aamu ryhmällä.

Krokettipeli.
 Renkaanheittoa.
 Mölkkypeli.


 Ja pisteiden laskuun tarvittiin hieman open apuakin.
Muumi heittopelistä sai jopa satoja pisteitä ja kyllähän kakkosluokkalaisilta sekin onnistui.


Keskiviikkona tehtiin luetun ymmärtämisen testi ja hienosti kaikki osasivat antaa työrauhan toisilleen. Mahtavaa! Liikuntatuntia ei pidettykään, koska torstaina mennään uimaan. Sensijaan pidimme ympäristötiedon tunnin ja ryhmissä tutkimme erilaisia ruoka-aineita, jotka sisältivät eri viljalajeja. Jokaisen ryhmän edustaja esitteli luokalle tutkimustuloksiaan ja ope oli tuonut myös suoraan pellolta mm. kauraa ja vehnää. Tutkiminen ryhmissä oli kivaa ja varsinkin esittäminen toisille vielä mukavampaa. Uskontotunnit on aloitettu, melkeinpä jo perinteisesti, ystävyyden pelisäännöillä ja tulipa kaksi sääntöä lisää. Pohdimme myös Isä meidän rukouksesta kohtaa: "ja anna meidän syntimme anteeksi niinkuin mekin annamme anteeksi toisillemme". Päivän päätti Elviiran musiikkitunti. Uutta läksyä ei tullut.
 

Torstai oli odotettu uimahallipäivä. Vain äidinkieltä, käsityötä ja musiikkia uinnin lisäksi. Äidinkielessä pääsimme kurkkaamaan Jylhäkosken Sanomiin ja s. 20-21 tuli lukuläksyksi kokonaan. Lukudiplomit on nyt jaettu ja hieman kurkattiin lukulistaa ja jo tuttuja kirjoja sieltä löytyikin. Kirjastotunnilla viimeviikolla tutustuttiin lukudiplomikirjoihin. Uiminen oli kaikista kivaa ja kaikille oli myös Rantakeidas tuttu.Erityisesti pitää mainita miten hienosti kakkoset osasit jo uida. Uimaopekin oli ihan hämmästynyt oppilaiden taidoista. Wau!

Viikon viimeisenä koulupäivänä perjantaina meitä ilahdutti kaunis aurinkoinen sää. Perjantaina ei tunnetusti tule läksyä ja koulupäivä on vain kolmen tunnin mittainen. Matematiikassa kerrattiin vanhaa ja laskettiin yhteenlaskuja. Kovasti jo odotellaan, että saisimme laskea  verkkotehtäviä, mutta koulun atk-piste ei vieläkään ole valmis. Käsityössä alkavat Nallet saada elämän ja jopa vaatteita ollaan ommeltu omalle Nallelle. Perjantai on kirjastopäivä ja etsittiin lukudiplomikirjoja. Nyt on jokainen saanut lukudiplomin ja tavoitteet ovat korkealla : "Me halutaan Mestareiksi!"
Aurinkoista viikonloppua kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti