maanantai 1. syyskuuta 2014

vko 36

Maanantai alkoi käsialakirjoituksella Marja open (2A) johdolla. Äidinkielessä luettiin vielä kertauksen merkeissä Unelma kappale, jossa tumma epäilyttävä hahmo paljastui Unelmaksi. Tehtävihkosta tuli kotitehtäväksi kappaleen kotinurkka s. 18. Liikunnassa ollaan jo parin viikon aikana harjoiteltu jalkapallon kanssa liikkumista. Tosin hieman haastavaa on ollut pallon pysyminen kentällä, koska kentän aitaus ei vielä ole paikallaan. Päivä loppui Marjaopen kuvis tunteihin.

Tiistai toi tullessaan muutoksia luokkatyöskentelyyn, koska Sari opea tarvittiin teknisen tunnilla ja 2b luokalla oli Henna ope sijaisena muutamia tunteja. Tänään päätettiin ottaa helmipurkit oman työskentelyn arvioinnin tueksi. Sovittiin, että jokainen oppilas arvioi päivän työskentelyään ja jos on mielestään helmen arvoisesti käyttäytynyt ja työskennellyt päivän aikana, niin saa yhden helmen omaan purkkiinsa. Perjantaina lasketaan yhteismäärä ja kun päästään yhteismäärältään sataan, niin pidetään joko lautapelitunti, leikkitunti tai katsellaan leffaa.

Keskiviikkona äidinkielen tunti alkoi Pupu Valkoisen seikkailujen kuulumisella. Pupu Valkoinen kiertää jokaisen oppilaan kotona viikon ajan ja jokainen saa kirjoittaa päiväkirjaan viikon tapahtumista. Tänään Paavo sai vuorostaan Pupu Valkoisen kotiinsa. Liikuntatunnilla päästiin poutasään vuoksi pihalle ja aluksi lämmittelyjumppana oli maa-meri ja taivas leikki. Suosittu polttopallo johdatteli loppuajaksi jalkapallopeliin. Uskonto tunnilla tutustuttiin Isä meidän rukoukseen.Ja kuunneltiin gospelmusiikkia. Viimeinen tunti vei luokan Elviiran musiikkitunnille 3b luokkaan.
Illalla vielä tavattiin vanhempien kanssa vanhempainillassa. Kiitoksia käynnistä, olipa mukava että pääsitte tulemaan.

Tostaina päivä alkoi äidinkielen tehtävillä ja jäi vielä jotain kotiinkin eli kotiläksyksi kotinurkka s. 22 tähtitehtävään saakka. Matematiikan tunnilla jatkettiin snallisten tehtävien harjoittelua ja kotiin jäi kokonaan  kotimökki 4 tehtävä. Erityisen hienosti meni matematiikan tunti, olipa mukava tunnelma luokassa. Yllätyksenä torstaille oli ylimääräinen kirjastotunti ja jossa meille kirjastonhoitaja esitteli kirjoja, jotka ovat sopivia kakkosluokkalaisille. Ja pientä jännitystä toi päivään sähkökatkos, vaikka luokissa oli hyvinkin valoisaa ilman valoaja. Päivä päättyi Elviiran  musiikkituntiin.

Perjantaina oli odotettu laavuretki.

Lähtötunnelmissa.Kävelllen halki peltojen käy retkimatka.

Ennen määränpäätä tutkimme löydöksiä ja jokainen ainakin tämän reissunjälkeen tunnistaa kärpässienen.

Pikkurouskuja löytyi paljonkin.
Ope unohti ottaa kuvia laavulta, jossa huilasimme ja söimme pienet matkäeväät. Tutkimme samalla löydöksiä. Opimme tunnistamaan Herkkutatin, Koivunpunikkitatin, Pulkkosienen, Limanuljaskan, Nuijakuukusen, Kanttarellin, Valevahveron, Pikkurouskun, Mustarouskun, Koivunkantosienen, Keltahaperon.  Ja löytipä pojat hurjan määrän Herkkutatteja kotiin vietäväksi.Paluumatkalla oli melkein jokaisella jotain kotiinvietäväksi. Perjantaina on varmaankin monessa kodissa syöty sieniruokaa. Olipa kiva reissu 2A luokan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti