maanantai 15. syyskuuta 2014

vko 38

Aurinkoista maanantaita ilahdutti pururadan välituntijuoksu. 200 metrin pituista rataa saa juosta niin monta kertaa kuin jaksaa. Jokaisen juoksut kirjataan ja lasketaan yhteen. Tavoitteena  tietenkin aluksi on puolimaraton ja jos juoksuintoa riittää niin olishan se mukavaa kun saataisiin täysmaraton 42 km 195 m täyteen. Käsialakirjoituksessa Marjan kanssa luokka on päässyt jo kirjaimeen e. Äidinkielessä pähkäiltiin Jylhäkosken Sanomien uutisia ja niiden otsikoita. Kotiläksyä ei tullut.

Aurinkoinen ilma viihdytti meitä myös tiistaina. Välituntijuoksu on kaikkien suosikki ja jo eilisen kilometrimääräksi yhteensä tuli melkein 10 km. Läksyä tuli Aapisesta Elli velli karamelli ja kappaleeseen kuuluva hiiritehtävä 1. Matematiikasta kotitehtäväksi tuli kotimökki 6.

Keskiviikko alkoi poikkeuksellisesti matematiikan tunnilla ja laskimme ahkerasti laskuja. Liikuntatunnilla menimme poikkeuksellisesti 2A luokan kanssa lähimetsään ja keräsimme kasvien ja puiden lehtiä. Lehdet ovat nyt kuivumassa ja ensiviikolla pääsemme niitä tutkimaan; minkä puiden lehtiä sieltä mahtaakaan löytyä ja osa lehdistä saattaa lennähtää kuvataiteeseenkin. Uskonto tunnilla jatkoimme ystävyyden pelisäännöillä ja lisäsimme yhden uuden säännön: Ystävyyteen kuuluu, että  auttaa toisia ihmisiä. Myös keskustelimme mitä kuuluu hyviin tapoihin. Päivän päätti Elviiran musiikkitunti.

Torstai oli uintipäivä. Aamulla ennen uintia me kuunneltiin Pupu Valkoisen seikkailuista ja teimme äidinkielen Sankarit jaksoon kuuluvan lukutehtävän tehtävävihkosta s. 26-27. Joillekkin se jäi kesken, niin heille tehtävä tuli kotiläksyksi.Tehtävässä kerrottiin kuinka hätätilanteessa pitäisi toimia ja näistä tilanteista keskusteltiin myös yleisesti luokassa. 112 hätänumero oli kaikille tuttu juttu.Käsityö tunnilla jatkettiin Nallen ompelua ja ope oli sahannut kaikille nallen sänkykappaleet melkein valmiiksi ja jokaiselle jääkin vielä tehtäväksi sahata sängyn päädyt ja naulata ne sängyn pohjakappaleeseen. Ja lopuksi petsaaminen. Mutta se on tulevaa toimintaa ensiviikolla. Huomenna on tavoitteena lautojen sahaus. Uintireissu oli päivän pääkohta ja yhtä hienostihan se meni kuin viime viikolla. Päivän päätteeksi oli Elviiran musiikkitunti.

Perjantaina käsityötunneilla pääsimme sahailemaan Nallelle sänky lautoja ja hyvinhän jo kakkosluokkalaiset osaavat selkäsahaa käyttää. Hyvä tytöt ja pojat! Matematiikan tunnilla vauhtia lisäsi karkkitarjoilu, kun Anni siirtyy toiseen kouluun. Ja olihan opekin tuonut tikkarit kun luokkamme oli ahkeroinut välituntijuoksussa maratooniin saakka ja jopa ylikin. Lukutunnilla jo useampi kirjoitti ensimmäisestä kirjastaan lukudiplomiin, hyvä oppilaat!! Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti