maanantai 16. maaliskuuta 2015

vko12

Aurinko lämmitti maanantaina ja hymy oli herkässä. Viikonloppu kuulumisten jälkeen siivosimme pulpetit ja kotiin tuli lukuläksy ss. 114-115 Jylhäkosken Sanomista. Liikuntatunnilla pelasimme futsaalia jaharjoittelimme huomista aamunavausta. Päivän päätteeksi kuvataidetunti. Tänään matkasimme 332 liikuntapisteellä Ruotsiin.

Tiistaina oli jännittävä aamupäivä, kun meidän luokalla oli aamunavausvuoro. Luimme porukalla Minna Cathin elämästä, koska torstaina on Minna Canthin liputuspäivä. Esityksessä nauru oli herkässä ja open täytyi hieman auttaa, mutta kaiken kaikkiaan selvittiin hienosti, vaikka jännitystä oli´rutkasti ilmassa. Ympäristötunnilla aiheena oli linnut ja luimme joutsenista ja huuhkajista. Äidinkielen ryhmätunneilla teimme luetun ymmärtämisen testin.  Yhteisellä äidinkielen tunnilla lukuläksystä tehtiin tehtäviä. Liikuntapisteillä matkaamme Uumajasta Lillehammeriin ja ollaan vielä matkalla. Pisteet eivät ihan riittäneet, ehkäpä huomenna päästään perille.

Aamun ensimmäisellä tunnilla teimme jaksoarviointia ja luokallamme oli kuudesluokkalainen Jimi apuopena. Liikuntapisteillä ei vieläkään päästy Lillehammeriin, mutta huomenna se onnistuu varmasti. Liikuntatunnilla pelasimme futsaalia ja lämmittelyksi potkittiin palloa pujotteluradalla ja ryhmittäin. Uskontotunnilla puhuttiin tunteista ja niiden säätelystä. Ryhmittäin esitimme pantomiinina erilaisia tunnetiloja, jotka piti muiden arvata. Puhuimme myös asioista, jotka aiheuttivat erilaisia tunteita. Aihe liittyy ystävyyteen, kaveruuteen ja ystävyyden pelisääntöihin, joita olemme keränneet pitkin lukuvuotta uskontotunneilla. Päivän päätteksi Elviiran musiikkitunti.

Päivä alkoi äidinkielellä. Luimme kaksi tarinaa porukalla. Käsitöissä käsinuket alkavat valmistua ja huomenna päästään pääsiäisaskarteluun. Matematiikassa teimme vielä harjoitustehtäviä kirjasta, koska pidämme matematiikan kokeen vasta huomenna. Ympäristötunnilla aiheena olivat matelijat, josta jatketaan ensiviikolla.Liikuntapisteillä pääsimme kohteeseemme Lillehammeriin Norjaan. Päivän päätteeksi Elviiran musiikkitunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti