maanantai 23. maaliskuuta 2015

vko 13

Lumisade yllätti maanantaina. Päivä alkoi Marjan käsialatunnilla. Läksyksi s. 58-59 kolme riviä. Äidinkielestä tuli lukuläksyksi lukukirjasta ss. 126-127 Mistä näytelmä? Liikuntatunnilla lämmiteltiin hirven metsästys leikillä ja harjoiteltiin jalkapallon potkutekniikkaa sekä lopuksi pelattiin futsaalia. Päivän päätteeksi kuvataidetunti.

Ope unohti viime perjantaina laittaa blogitekstiä. Päivä meni reippaasti kun jännitettiin auringonpimennystä. Oppilaat saivat tulla välitunniksi sisälle, ettei tarvinnut pelätä polttavaa auringonvaloa. Käsitöissä laitoimme raeruohona ja ohraa kasvamaan. Käsinuket saatiin valmiiksi ja aloittelimme noita-akka askartelua. Lukutunnilla luettiin ja käytiin kirjastossa. Pidimme myös matematiikan kokeen.

Tiistaina ryhmätunneilla kirjoiteltiin tietokoneella kymmensormijärjestelmällä kirjakuja.fi sivuston tehtäviä. Ympäristötiedon tunnilla laiteltiin vielä pääsiäisruohoja kasvamaan ja täydenneltiin viime viikolla aloitettuja tehtäviä kirjasta. Päivän säätilanne kuuluu oleellisesti myös ympäristötunneille. Aamunavaus vie aikaa tunnista, joten torstaina päästään vasta uuteen asiaan. Matematiikassa aloiteltiin allekkain laskemista ja kotiin tuli kotimökki 13. Äidinkielen tunnilla tehtiin tehtävävihkosta tehtäviä ja kotiin tuli lukuläksy uudesta kappaleesta.

Keskiviikko alkoi äidinkielellä ja hyvin oli lukuläksy luettu ja tehtävät tehty. Luimme runoja lukukirjasta ja etsimme riimipareja. Kotiin tuli uusi lukuläksy Aiheita ss. 128-129. Liiikuntatunnilla liikuttiin maanantain kaavalla ja lopuksi pelattiin pienissä ryhmissä futsaalia, jotta jokainen varmasti pääsi pelaamaan. Uskontotunnilla juteltiin palmusunnuntaista ja luimme tarinan veronkerääjä Sakkeuksesta. Päivän lopuksi Elviiran musiiikkitunti.

Torstaina matematiikan tunnilla koimme todellisen yllätyksen, kun meidän luokkaan tuotiin säkillinen välituntivälineitä: palloja (jalkapallo, koripallo, jönglööripalloja), hyppynaruja, muovikiekkoja, joita pidetään kepillä vauhdissa ja muovitötteröitä. Kun olemme osallistuneet liikuntaseikkailuun, niin samalla olemme osallistuneet arvontaa ja arpa suosi meitä. Voi sitä riemua! Välineitä oli niin paljon, että jaoimme niitä myös naapuriluokkaan. Matematiikan tunti siis meni ihan
plörinäksi, mutta ei se haittaa. Kotiin tuli kotimökki 14. Käsitöissä jatkettiin pääsiäisaskarteluja. Ympäristötunnilla laiteltiin kasvamaan herneitä ja auringonkukkia. Lisäksi aloittelimme aiheitta selkärangattomat. Äidinkielen tunnilla luettiin ja tehtiin tehtäviä. Musiikkia päivän päätteksi.
Liikuntapisteillä matkasimme Tórshavniin eli  Färsaarten pääkaupunkiin. Liikuntakortit alkavat täyttyä ja päätimme vielä jatkaa pisteiden laskemista, niin ope tulostaa huomenna lisätilaa pisteille.

Perjantaina askartelimme risuista "virpomissydämen" tai koristeen vaikkapa ulko-oveen.Uudet   välituntivälineet ovat ahkerassa käytössä. Liikuntapisteillä ollaan menossa Reykjavikiin, mutta ei päästy sinne asti vielä, ehkäpä maanantaina tai tiistaina. Matematiikan tunnilla harjoiteltiin allekkain laskua ja se tuntuu olevan aika helppoa kaikille. Lukutunnin aluksi kyseltiin pareittain yhdyssanoja ja lopputunti luettiin ja käytiin kirjastossa. Lukudiplomit alkavat täyttyä. Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti