maanantai 2. maaliskuuta 2015

vko 10

Rentouttavan hiihtoloman jälkeen oli niin kiva taas palata kouluun. Ilma ei suosinut luisteluun, mutta jatkettiin sisäliikunnassa lentopallon alkeilla ja pelaamaan päästiin ilmapalloilla. Äidinkielen tunnilla jutusteltiin melkein koko tunti lomakuulumisia, joten kotiin jäi lukuläksyksi uusi kappale Ikävä yllätys ss. 106-107. Päivän päätteeksi kuvataidetunti.

Tiistaina luettiin ryhmätunneilla ja kotitehtäväksi tuli moniste, jossa pitää etsiä lauseita ja korjata virheitä.  Matematiikasta läksyksi kotimökki 5.Läksyt siis vasta torstaiksi.Yhteisellä äidinkielen tunnilla teimme ryhmätöitä.  Lasten täytyi etsiä sanoja, jotka oli piilotettu luokkatilaan ja joista syntyi kolme sanaisia lauseita.Lopputunnista ope luki Reuhurinteen koulun seikkailuista.

Huomenna keskiviikkona ei hiihdetä, kun ei ole kunnon latujakaan. Lähdemme kävelyretkelle Koulutilan laavulle. Lämmintä vaatetta ylle ja reppuun sadetakki tai sateenvarjo, jos kotoa löytyy. Eväät saadaan koululta, joten reppu tai kassi  on välttämätön. Koulua on kaikilla 8.30-12.30.

Ulkoilupäivän kuvia: tähän tulee kuvat myöhemmin.


Torstaina laskimme urakalla matematiikkaa: lisätään ja vähennetään ykkösiä ja kymmeniä. Nyt kun on isommat luvut käytössä, niin ei se ollutkaan niin helppoa. Kerrattiin kymppiparit ja sataparitkin kirjoitettiin siinä sivussa. Äidinkielessä luimme uuden kappaleen, mutta se ei tullut lukuläksyksi vaan kotinurkka tehtävävihkosta s. 14. Ympäristötunnilla aiheena oli selkärankaiset eläimet, jotka oli jaoteltu viiteen ryhmään. Oppilaat saivat paperillisen eläimiä, jotka piti sijoitella oikeisiin ryhmiin. Kaikki meni oikein, paitsi valas, joka on merinisäkäs. Päivänpäätteeksi Elviiran musiikkitunti.
Huomenna on leffapäivä, koska emme pitäneet sitä ennen hiihtolomaa. Saa tuoda pienen määrän
karkkia kouluun ja pehmolelun voi ottaa mukaan.

Perjantaipäivän leffana oli Jali ja suklaatehdas. Kylläpä oli makea filmi. Ryhmätunneilla kirjoiteltiin tietokoneilla ja viimeisteltiin edellistä tarinaa kissasta. Lopputunti käytettiin ohjelman opetteluun. Vaihdeltiin fontteja ja värejä ja lisättiin kuvia jne.

Ensiviikolla maanantaina starttaamme liikuntaseikkailuun. Jokainen oppilas saa oman liikuntakortin, johon kerätään rasteja päivän liikkumisesta koulussa ja vapaa-ajalla. Koko luokan pisteet kerätään yhteen, jotka muutetaan kilometreiksi ja pääsemme matkustamaan netissä Pohjoismaissa. Liikuntaseikkailuun nettiosoite on: http://www.muuvit.com

Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti