maanantai 9. maaliskuuta 2015

vko 11

Aurinko paistoi maanantaina. Viikonloppukuulumisten jälkeen jaettiin liikuntaseikkailun kortit, johon kerätään liikuntarasteja. Jo pelkästään välitunneista ja liikuntatunnista tulee yhteensä 7 rastia.
Tarkistettiin ÄI tehtävät ja kotiinkin tuli s. 16 teht. 1 ja 2. Liikuntatunnilla tehtiin kuntopiiri alkulämmittelyksi. Harjoiteltiin lentopallon alkeita. Lopuksi leikkimielinen palloviesti. Päivän päätteeksi Marjan kuvataidetunti.

Liikuntarasteja tuli luokalle yhteensä jopa 130 ja matkasimme Mikkelistä Savonlinnaan. Olavinlinna tuli tutuksi oopperajuhlien merkeissä. Nettisivuilla oleva video Savonlinnasta koostui pääosin oopperasta. Äidinkielen ryhmätunneilla harjoiteltiin kymmensormijärjestelmää nettipelin avulla. (http://www.typingmaster.com/fi/starkeys/) ja lopuksi kirjoiteltiin niinkuin Ilona sanoi, että hölynpölyä. Eli kymmensormijärjestelmällä kirjaimia kuten jjj kkk sss lll jne. Sormet eivät meinanneet taipua millään, mutta kun sitkeesti yritimme niin kyllähän se alkoi pikkuhiljaa sujua. Päivän yllätys oli lukuvälkkä, jolloin lapset pääsivät kirjastoon kuuntelemaan kun kirjaston täti luki heille kirjaa. Matematiikassa lisättiin ja vähennettin satoja ja kotiläksyä tuli kotimökki 8 ja s. 31 teht. 10. Huomenna ei ole matematiikkaa, joten läksy siis vasta torstaiksi. Äidinkielen tunnilla aherrettiin tehtävien parissa ja kotiin tuli s. 18 mutta ei tähtitehtävää ja lukuläksy lukukirjasta s. 110-111 (Tuomio).

Huomenna sisäliikuntaa.

Aurinko paistoi keskiviikkona. Äidinkielen tunnilla luettiin lukuläksy porukalla ja jatkettiin tehtävien tekoa. Kotiin tuli kotinurkka s. 22. Liikuntatunnilla pelattiin  polttopalloa ja tehtiin lentopalloharjoituksia ja lopuksi leikittiin hippaa. Uskontotunnilla luettiin kaksi uutta tarinaa Jeesuksen ihmeteoista. Päivän päätteeksi oli Elviiran musiikkitunti. Lapset saivat taas hurjan määrän liikuntapisteitä ja matkasimme Joensuuhun. Kotiin vietäväksi oppilaat saivat musiikkiopiston hakulomakkeet ja mainoksen Otavan olympialaisista.

Aurinkoinen torstai alkoi äidinkielen tunnilla. Teimme tehtäviä ja luimme tekstin, joka liittyy luetun ymmärtämisen harjoitukseen ja valmistauduttiin seuraavan viikon aamunavaukseen lukemalla tekstiä Minna Canthista. Käsityötunnilla aloiteltiin käsinuken tekeminen kierrätyshansikkaista. Voi tuoda kotoakin vaikka vanhan pieneksi jääneen sukan tms. Ympäristötiedon tunnilla aiheena oli nisäkkäistä lepakot ja Saimaan norpat. Pidimme välitunnilla myös matematiikan tukiopetusta satojen lisäämisestä ja vähentämisestä. Päivän päätteksi Elviiran musiikkitunti. Ja liikuntapisteitä tuli ennätysmäärä 232 eli matkasimme Joensuusta Kajaaniin päin. Saas nähdä pääsemmekö Kajaaniin huomenna.

Huomenna siis koulua kaikilla 8.30-11.30.

Lyhyttä koulupäivää piristi aurinkoinen sää. Käsitöissä teimme käsinukkeja. Matematiikassa laskettiin vain muutama lasku, kun harjoittelimme aamunavauteen tekstin lukemista. Lukutunnilla luettiin ja käytiin kirjastossa. Lukudiplomit täyttyvät pikkuhiljaa.
Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti