maanantai 26. tammikuuta 2015

vko 5

Maanantai alkoi käsialakirjoituksella. Viikonloppukuulumisten jälkeen luimme Aapisesta teatteriin liittyvästä arvoituksesta. Lukuläksyksi tuli ss. 88-89. Aloittelimme jo siihen liittyviä tehtäviä jkotiinkin tuli tehtävävihkon sivulta 92 teht. 1 ja 2. Liikuntatunnin paikalla oli matematiikkaa ja jakolaskut vaikeutuivat entisestään kun laskuissa käytettiin jakomerkkiä. Kotiläksyksi tuli kotimökki 32. Päivän päätteeksi Marjan kuvataidetunti.

Tiistaina tietoliikenne ei toiminut niinkuin ope olisi halunnut ja aamun äidinkielen ryhmätunti muuttui kirjoitustunniksi. Onneksi on kuitenkin vielä kynät ja paperit käytössä. Ympäristötiedon tunnilla aloittelimme ilmiöpohjaista oppimiskokonaisuutta, joka kakkosilla on aihekokonaisuus nimeltä avaruus. Katselimme olipa kerran avaruus -ohjelmaa ja silmäilimme planeettoja. Matematiikassa vielä painimme jakolaskuissa, ennenkuin pääsemme aloittamaan kevään kirjaa. Kotiläksyksi kotimökki 33. Iltapäivän ryhmäläiset pääsivät tietokoneille ja viimeistelimme joululoma kirjoitusta ja aloittelimme uutta tarinaa. Tiistaisin pyrimme olemaan pääsääntöisesti tietokoneilla ryhmätuntien aikana. Huomenna hiihdetään.

Keskiviikon aamu alkoi liikuntatunnilla, koska pidimme kaksoistunnin hiihtoa. Aluksi harjoittelimme loivan mäen laskua. Ja sitten kentällä perinteisen hiihtotyylin mukaista vuorohiihtoa ja tasatyöntöä. Lopuksi hiihdimme pururadan noin. 1 km lenkin. Ensiviikolla vuorostaan luistellaan ja luistelua on maanantaina sekä keskiviikkona.
Uskontotunnilla luimme tarinaa Joonasta, joka joutui kalan vatsaan. Tarina kertoo luottamuksesta ja uskosta Jumalaan. Puhuimme myös luottamuksesta ja sääntöjen noudattamisesta koulussa.Päivän päätteeksi Elviiran musiikkitunti.

Torstaina matkasimme Kenkäveroon, jossa lapset saivat tutustua sen historiaan ja tehdä heijastavan korun. Matka meni hienosti, vaikka lapsia harmitti ettei voinut ostaa karkkia myymälästä ja kahvilassa tuoksui tuore pulla. Palasimme ruokailun aikaan koululle ja loppupäivä meni lukujärjestyksen mukaan. Ympäristötiedon tunnilla jatkoimme avaruus teemalla. Päivän päätteeksi Elviiran musiikkitunti.

Perjantaina jatkettiin käsityötunneilla ketjuvirkkausta. Matematiikan tunnilla pähkäilimme mitä tarkoittaa, jos jostakin määrästä otetaan puolet tai lisätään kaksinkertainen määrä. Äidinkielen tunnilla ope luki Tuula Kallioniemen kirjaa Kaahailua ja kepposia Reuhurinteen alakoulussa ja lopputunti vietettiin omaa kirjaa lukien tai käyden kirjastossa. Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti