maanantai 19. tammikuuta 2015

vko 4

Maanantaina viimein pääsimme luistelemaan, vaikka jää olikin jostain kohti aika surkeaa. Luistellaan myös tulevana keskiviikkona. Viikonloppukuulumisten jälkeen teimme äidinkielen tehtävävihkoa
eteenpäin. Ei tullut läksyä. Lukudiplomit on kerätty open tarkistettavaksi. Päätimme naapuriluokan open kanssa, että jätetään kirjojen lukemisen arviointi kevääseen, koska lukudiplomiin ei ole kaikki kerennyt lukemaan niin paljon kuin olisivat halunneet. Päivän päätteeksi Marjan kuvataidetunti.

Tiistaina purevasta pakkasesta huolimatta lapset leikkivät välitunneilla mielellään. Äidinkielen ryhmätunneilla pyrimme olemaan aina tiistaisin tietokoneilla. Kirjoittelimme jo viimeviikolla aloitettuja kirjoitelmia ja täydensimme tarinoita piirtämällä niihin kuvia. Yhteisellä äidinkielen tunnilla luimme Aapisesta Katoamistemppuja s.86-87 ja kotitehtäväksi tuli tehtävihkosta teht. 5 s. 89 lukuläksyn lisäksi.  Matematiikan kokeet on annettu allekirjoitettavaksi ja hyvinhän kaikilla koe meni. Matematiikan uusi läksy kotimökki 46.

Keskiviikko
Äidinkielen tunnilla jatkettiin tehtävien tekoa ja tehtävävihkosta tuli uusi läksy s. 90 teht. 1. ja 2. Liikuntatunti oli pakko pitää sisällä, koska pakkasta oli -20. Tutustuttiin lentopallon alkeisiin ja pelasimme ilmapallolla lentistä. Maanantaina  ei ole liikuntaa, koska pidämme keskiviikkona kaksoistunnin hiihtoa. Uskontotunnilla tehtiin tehtävää Mikael Agricolasta ja tutustuttiin Nooan arkki kertomukseen. Päivän päätteeksi Elviira musiikkitunti.

Torstai alkoi äidinkielen tunnilla. Oppilaat kuuntelivat tarinan ja kirjoittivat mitä muistivat siitä vihkoon. Lisäksi keksittiin yhdyssanoja. Käsityötunnilla oppilaat yllättivät open täysin taidoillaan. Virkkaamme ketjusilmukoita virkkuukoukulla, joista tulee jokaisele oma nimikyltti. Virkkaaminen oli jo tuttua useammalle. Ympäristötiedon tunnilla puhuimme säästä ja ilman lämpötilan mittaamisesta. Päivän päätteeksi Elviiran musiikkitunti.

Pahoittelen jos tälläviikolla tekstissä on ollut virheitä tai epäselvyyksiä. Opella on ollut niin vauhdikas viikko, ettei ole kerennyt kirjoittamaan rauhassa kuulumisia. Koittakaa kestää :)

Perjantaina luokassamme vieraili uusi koulumme kuraattori Sarita Virtanen. Käsitöissä taas virkattiin sormilla ja virkkuukoukulla. Ja nimikyltit alkavat valmistua. Matematiikassa ollaan päästy jakolaskun saloihin. Ja tänäänhän on se päivä milloin syyslukukausi loppuu ja annetaan välitodistukset. Hienosti on mennyt koko luokka eteenpäin ja hyvältä näyttää tulevakin kevätlukukausi. Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti