maanantai 16. helmikuuta 2015

vko 8

Maanantain pirteä pakkassää ei haitannut innokkaita luistelijoita ja aurinko lämmitti sen verran, että oli mukavaa luistella. Äidinkielen tunnilla viikonloppukuulumisten jälkeen luimme konnista ja vihreästä noidasta. Kotiin tuli keskeneräinen  tarinamoniste, jotta huomenna pääsemme kirjoittamaan tekstiä tietokoneella.Päivän aloitti Marjan käsialatunti ja päätti Marjan kuvataidetunti.

Tiistaina vihdoin pääsimme tietokoneille kirjoittamaan tarinaa kissasta. Kirjoittaminen tietokoneilla innostaa lapsia enemmän kuin kirjoittaminen perinteisesti kirjoitusvihkoon. Matematiikassa tutustuttiin tuhat lukuun. Kymppiparit, sataparit ja tuhatparit tulivat tutuksi. Ja helppoahan se oli kuin mikä! Kotimökki 3 tuli kotiin ja neljän kertotaulun kertaus. Pidämme kertotaulun pistokokeet loppuviikosta. Ympäristötiedon tunnilla ryhmät esittelivät omat työnsä avaruusnäyttelyssä.
Huomenna luistellaan jälleen.

Keskiviikko alkoi äidinkielen tunnilla, jolloin luimme teatteritalon remontista ja kuinka Liisa lähti keksimään maalauskonetta. Lukuläksyn lisäksi kotiin tuli tehtävävihkosta s. 6 ilman tähtitehtävää. Liikuntatunnilla luisteltiin ja harjoiteltiin jo opittuja kyykkyliukuja ja jarrutuksia. Hippa ja jäämies leikit ovat jo vakioita. Halukkaat myös pääsivät pelaamaan loppuajasta. Uskontotunnilla luettiin tarinaa, jossa viidestä leivästä ja kahdesta kalasta sai iso joukko mahansa täyteen. Päivän päätteeksi oli Lahikaisen Marjan tunti kun Elviira oli poissa. Huomenaamulla meille tulee vieraita luokkaan.

Torstain ensimmäisellä tunnilla luokkaamme tuli Jukurilaisia kertomaan  koulukiusaamisesta ja jääkiekkoammattilaisen työviikosta. Myös 3A ja 5A luokka oli vierainamme. Lopuksi oppilaat saivat nimmareita ja vapaalippuja peliin. Seuraavallakin tunnilla oli jotain jännää,kun vierailimme naapuriluokassa ja nelosluokkalaiset järjestivät meille kirjavinkkausta. He esittelivät ja suosittelivat kirjoja, joita kantsii lukea ja jotka sopivat myös kakkosluokkalaisille. Kolmannella tunnilla tutustuttiin lukujonoihin ja kotiin tuli kotimökki 4 läksyksi.Äidinkielen tunnilla luettiin jo seuraavaa kappaletta ja lukuläksyn lisäksi tuli tehtävävihkosta s. 10 kokonaan. Päivänpäätteeksi musiikkitunti, jonka piti Elviiran sijainen ja kuuleman mukaan ohjelmassa oli levyraati. Huomenna on lukupäivä ja voi ottaa tyynyn tai peiton mukaan lämmikkeeksi ja jos haluaa niin villasukat jalkaa.

Perjantaina vietettiin lukupäivää ja tunnelma oli lokoisan rento. Kuudesluokkalaiset kummioppilaat yllättivät ja lukivat oppilaille kirjaa ja sen jälkeen mentiin yhdessä syömään. Ryhmätunneilla laskettiin kertolaskuja, kun ope oli kertonut alkuviikosta, että pidetään sitten loppuviikosta kertolaskupistarit.
Oikein rentouttavaa ja liikunnallista hiihtolomaa!
Loman jälkeen maanantaina luistellaan jos sää sallii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti