maanantai 9. helmikuuta 2015

vko 7

Maanantaina pääsimme aloittamaan avaruus ilmiöiden tutkimisen. Aiheita ovat: musta aukko, tähtipöly, avaruusalus ja Pluto. Lisäksi jos vain aikaa riittää niin linnunrata kiinnostaa sekä aiheet kuu, aurinko ja Jupiter. Oppilas voi aihetta lähestyä etsimällä tietoa netistä ja kirjoista. Ja oppilas voi tehdä aiheestaan joko kirjallisen esitelmän, mielikuvitustarinan,  piirustuksen, veistoksen, käsityötuotteen tai vaikkapa laulun tai tanssin, vain mielikuvitus on rajana.Työt ovat siis aluillaan ja teemme niitä tämän viikon ajan ja lopuksi kootaan aiheesta yhteinen näyttely A luokan kanssa. Kerkesimme kurkkaamaan uutta matematiikan kirjaa ja kotitehtäväksi tuli ensimmäinen kotimökki sekä kolmen kertotaulun  kertaaminen.

Huomenna sitten urheillaan iloisin mielin ja ollaan ulkona koko päivä. Paljon lämmintä ylle ja voi ottaa mehu- tai vesipullon mukaan halutessaan.

Tiistaina ulkoiltiin koko päivä ja kisailtiin. Muut oppilaat, jotka eivät kilpailleet hiihtivät laavulle asti. Kilpailut meni hienosti. 2b luokalle tuli yhteensä kolme mitalia hiihdossa ja luistelussa. Hyvä meidän luokka! Ope oli temppurataa valvomassa, jossa sai tehdä parkour-hyppyjä ja pujotella renkaiden läpi ja heittää palloa kattilaan. Lisäksi ulkona oli mahdollisuus pelata tossupalloa ja tehdä lumitaidetta. Ilma suosi ulkoilua ja päivä meni hienosti.

Keskiviikon aloitimme hiihdolla ja sää oli mitä parhain. Uskontotunnnilla tutustuttiin Jeesuksen elämänkaareen pelaamalla aiheeseen liittyvää lautapeliä. Tuntien lomassa jatkettiin avaruusilmiöiden tutkimista ja töiden tekemistä. Päivän päätteeksi Elviiran musiikkitunti. Ei tullut läksyä.

Torstaina tutustuttiin äidinkielen tunnilla tarinakaavioon ja mitä osia se sisältää. Jatketaan seuraavalla kerralla oman tarinan parissa hyödyntäen tarinakaaviota. Avaruusteema jatkuu muilla tunneilla ja perjantaina kootaan 2A luokan kanssa yhteisnäyttely.Matematiikkaa on kuitenkin niin mukavaa, joten tuntien lomassa hieman laskettiinkin ja kotiläksyksi tuli kotimökki 2.

Perjantaina valmistimme kaikki avaruuteen liittyvät askartelut, piirustukset ja kirjoitukset valmiiksi. 2A ja B luokanopet ovat koonneet näyttelyä oppilaiden töistä. Lukutunnilla kuitenkin luimme ja kävimme kirjastossa. Lisäksi sai tehdä ystävänpäiväkortteja. Saimme entiseltä oppilaaltamme Annilta ystävänpäiväpiirustuksen ja teimme hänelle myös yhteisen ystävänpäiväkortin . Ope laittaa kuvia ensiviikolla blogiin kun saamme kaikki upeat työt esille ja toki ilmanmuuta kaikki ovat tervetulleita katsomaan näyttelyä paikanpäälle.
Hyvää ystävänpäivää ja viikonloppua!
Maanantaina luistellaan jälleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti