maanantai 20. huhtikuuta 2015

vko 17

Maanantaina aurinko paistoi kauniisti. Viikonloppukuulumisten jälkeen luimme yhdessä ja teimme tehtävävihkosta ss. 52-53 ja jos jäi s. 53 kesken niin loput tuli kotitehtäväksi. Liikuntatunneilla pelasimme jälleen "polomailoilla" sählyä, koska se on kaikista mukavaa. Lämmiteltiin kuntopiirin tahtiin. Liikuntapisteitä tuli ennätysmäärä yli 1000 pistettä ja matkaamme huomenna etelään...saas nähdä mihin asti päästään.

Tiistaiaamun ryhmätunti alkoi kuuntele ja kirjoita tehtävällä ja lopuksi oikeinkirjoitus moniste kotiläksyksi. Matematiikassa vähennettiin kolminumeroisia lukuja ja kotiläksyksi kotimökit 25 ja 26.
Äidinkielen yhteisellä tunnilla kirjoiteltiin näytelmän vuorosanoja ja luettiin uutta lukuläksyjä Lukukirjasta s. 150-151. Tiistaisin on koko koulun aamunavaus, joka vie ympäristötiedon tunnista suurimman osan. Loppuajan seikkailimme liikuntapisteillä ympäri Suomea. Emme kerenneet edes kaikkia pisteitä käyttämään.Huomenna matkaamme lisää. Liikunnassa sisäliikuntaa.

Keskiviikko alkoi liikuntapisteiden laskemisella ja  koko luokka on ahkerasti liikkunut vapaa-ajalla. Hienoa! Matkasimme Hämeenlinnan kautta Helsinkiin ja Turkuun ja huomenna jatketaan varmaan taas Ruotsin puolelle. Äidinkielen tunnilla yhdessä luettiin teatteritalon kunnostustöistä ja erityisesti sähkötöistä. Kotiin tuli tehtävävihkosta s. 58 ja teht. 2 ja tähtitehtävä. Liikuntatunnilla teimme ryhmälämmittelyä eli hypimme toitemme yli ja ryömimme ali ja pujottelimme ja seisoimme yhdellä jalalla. Se oli hauskaa. Lopputunti pelasimme suosittua "polopeliä" kahdessa ryhmässä, jotta jokainen pääsee liikkumaan mahdollisimman paljon.

Usein liikuntatunneilla lapset kertovat että sattuu tähän ja tähän kohtaan etten voi liikkua. Toivon, että vanhemmat laittavat viestiä, jos lapsi ei voi osallistua liikuntatuntiin.Olen lapsille myös sanonut että kertovat vaivoistaa myös kotona.

Elviira pitää aina keskiviikkoisin ja torstaisin viimeiset tunnit musiikkia.

Torstaina lumi yllätti meidät. Onneksi kuitenkin on melko lämmintä. Ulkotakki on vielä tarpeen, joten pelkkä huppari ei kyllä riitä näillä keleillä ulkoiluun. Matematiikassa vähennettiin satoja ja kotiin tuli kotimökki 27 ja teht. 6. Käsitöissä teemme edelleen salaisia puuhia. Ympäristötunnilla huonon sään vuoksi ei päästy ulos, mutta tutustuttiin muuttolintuihin. Musiikki päivän päätteeksi.
Onneksi verkko toimii taas ja blogiakin pääsee kirjoittamaan.

Perjantaina perinteisesti on käsitöitä, matematiikkaa ja kirjasto/lukutunti. Käsityö pysyvät edelleen salaisuutena. Matematiikassa haasteet lisääntyivät kun täytyi yhdistää kaksi laskutoimitusta. Viikon päästä perjantaina pidämme matematiikan  konee yhteen- ja vähennyslaskuista allekkain. Ja myöskin silloin pikkuisen juhlitaan uuden oppilaamme Kasperin tuloa luokkaamme.

Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti